perjantai 25. tammikuuta 2013

Unelmointia matkasta

Tässä vaiheessa talvea alkaa unelmoimaan auringosta ja lämmöstä. Olisi ihanaa paeta tätä pimeyttä ja kylmää jonnekin kauas. Unelmakohteitani ovat Italia, Arabiemiraatit, New York, Karibia ja Tokio. Missään näistä en ole vielä käynyt, toivottavasti pääsen joskus.  Seuraavaksi talveksi olisi kyllä ihana varata matka jonnekin kauas lämpöön. Adalminan kerrottua matkastaan Karibialle, innostuin suunnattomasti sen vaivattomuudesta ja monipuolisuudesta. Olen aina ajatellut, että risteilyt ovat eläkeläisille, mutta tuon kertomuksen mukaan tuollainen risteily sopii sellaiselle, joka haluaa matkaltaan monia elämyksiä, vaivattomuutta ja laatua. Eli sellainen toivelistalle!



Kesälle olemme suunnitelleet matkaa Italiaan tai Kroatiaan, keväällä menemme ehkä Berliiniin viikonloppulomalle.Olen kauan haaveillut matkasta Italiaan. Pizzan, pastan, jäätelön ja viinin ystävänä odotan eritoten kulinaristisia elämyksiä, mutta myös  muotia, kaunista arkkitehtuuria ja lämpöä. Toinen vaihtoehtomme on Kroatia, joka myös houkuttelee suuresti. Siellä suuntaisimme Dubrovnikiin, Italiassa jonnekin maan pohjoisosiin. Haluaisin erityisen paljon Gardajärvelle ja Venetsiaan.

Kesä kuitenkin tuntuu vielä niin kaukaiselta ajatukselta ettei varsinaiset matkan suunnittelut ja hintavertailut ole käyneet edes mielessä. Täytyypä alkaa tutkimaan! Mieleenpainuvimpia matkojani tähän mennessä on olleet matkat Malesiaan ja Barcelonaan. Aasian erilaisuus Eurooppaan verrattuna ja mielettömän herkullinen ruoka on jäänyt mieleen. Barcelona taas oli ensimmäinen yhteinen matkani mieheni kanssa ja rakastuimme molemmat kaupunkiin saman tien.


Kuvat matkoiltamme Pariisissa, Malesian Langkawilla ja Kööpenhaminassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti