maanantai 28. tammikuuta 2013

Viikonloppuherkkuja

En ole mikään superkokki, mutta pyrin aina viikonloppusin kokeilemaan uusia juttuja ja opettelemaan kokkauksen saloja. Viime viikonloppuna vuorossa oli Saltimbocca, tosin hieman varioituna eli ilman valkoviinilientä. Ensi kerralla siis muistan ostaa kaikki tarvittavat aineet kaupasta. Ruoasta tuli siitä huolimatta erittäin hyvää.



Saltimbocan teimme siis broilerin ohuista marinoimattomista fileistä ja ilmakuivatusta kinkusta. Marinoimme broilerin n. tunti ennen aloittamista, joten se ehti saada makua itseensä. Teimme ihan perusmarinadin eli öljyä, valkosipulia, soijaa ja mausteet. Fileitä ei tarvinnut nuijia, koska käytimme ohuita fileitä. Asetimme jokaisen fileen päälle yhden viipaleen ilmakuivattua kinkkua. Paistoimme fileitä muutaman minuutin pannulla kinkkupuoli ylöspäin ja käänsimme hetkeksi kinkkupuoli alaspäin.

Lisukkeina meillä oli "perunalastuja" ja tomaatti-basilikasalaatti. Viipaloimme perunat juustohöylällä ohuksi siivuiksi. Levitimme ne uunipellille, sudimme päälle ruokaöljyä ja maustoimme pippurilla ja suolalla. Paistoimme niitä n. 5 minuuttia n. 225 asteisessa uunissa. Emme saaneet perunoista niin rapeita, kun olin toivonut, mutta ne maistuivat todella hyviltä. Ensi kerralla täytyy koittaa paistaa ne vielä kuumemmassa uunissa ja kääntää välissä toisin päin, jospa se auttaisi rapsakkuuteen.Tomaatti-basilikasalaatin ohjeen googlasin, löysin useamman, jota mukailin sen mukaan, mitä kaapistamme löytyi.



Tomaatti-basilikasalaatti

1 pkt kirsikkatomaatteja (n. 250 g)
puoli ruukkua basilikaa
2 tl limettimehua
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Sekoita viipaloidut tomaatit ja silputtu basilika muista aineista tehtyyn kastikkeeseen.








En ole mikään jälkiruokien suuri ystävä, joten tällä(kin) kertaa söimme suumme makeaksi suklaalla. Nyt meni viimeiset joulusuklaat (jes!) eli kesäkuntoon-kuuri voi alkaa! Nämä Fazeri mustikkapiirakan makuiset konvehdit ovat kyllä mielettömän hyviä. Ja kauniisti pakattu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti