maanantai 11. helmikuuta 2013

Unelmien koti

Vaikka asunkin ihanassa asunnossa, aina on unelmia, joita toivoo täyttävänsä seuraavan asunnon kohdalla. Keräilin Alvhemista inspiroivia kuvia elementeistä ja asioista, joita haluaisin unelmien kotiini.



Tiiliseinä on sellainen asia, joka tuo minusta asuntoon lämpöä ja tunnelmaa. Vanhoissa asunnoissa tiiliseinät saatetaan kaivaa vanhoissa taloissa esiin ja asunto saa heti enemmän luonnetta ja mielenkiintoa. Tiiliseinänhän voisi luoda keinotekoisestikin sisustustiiliä käyttäen, mutta itse kokisin sen olevan tietyllä tavalla huijausta. Varsinkin keittiöön tiiliseinä olisi todella kaunis, ja tietenkin punatiilestä.



Tiiliseinä sopisi myös takan yhteyteen, jos muurattua seinää ei peitettäisi. Takan haluan ehdottomasti seuraavaan asuntoomme, ihan sen tuoman sähkön säästönkin takia, mutta etenkin sen tuoman tunnelman ja lämmön vuoksi. Mikään ei luo tunnelmaa, kuin rätisevä takkatuli. Rakastan mökkeilyäkin kylmemmällä säällä juuri takkatulen vuoksi. Takan eteen haluaisin nojatuolin, johon voisin käpertyä työpäivän jälkeen lehteä lukien. Tämä yllä oleva takka on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin kaunis.



Takan lisäksi kaakeliuuni jonkun huoneen nurkassa, makuuhuoneen etenkin, olisi todella kaunis. Kaakeliuuni on kaunis sisustuselementti vaikkapa kynttilät sisällään. Kyllähän uuni olisi myös ihana lämmittämässä makuuhuonetta syysiltaisin. Valkoinen kiiltäväpintainen kaakeli uunissa on aivan ihana ja tuo kontrastia valkoisen lankkulattian vieressä.



Koti on minulle se paikka, jossa rentoudun niin viikonloppuisin kuin työpäivän päätteeksikin. Jos rentoutumispaikoista puhutaan niin kylpyamme on mitä parhain paikka unohtaa työkiireet tai epäsiisti asunto. Odotan aina hotelliin pääsyä ja toivon sieltä löytyvän kylpyammeen. En haluaisi tuollaista perinteistä poreammetta vaan mieluummin sellaisen perinteisen yhden hengen ammeen. Se on mielestäni muodoltaan kauniimpi ja sopii pienempäänkin asuntoon.



Rakastan nykyistä tammiparkettiamme, mutta haaveenani olisi joskus saada lankkulattia paksuista lankuista. Lankut ovat vaan niin kauniita ja mielestäni vanhoissa asunnoissa on hurmaavaa, kun lattiat narisee. Narina voisi tosin saada tällaisen pelkurin, kuten minä, pelkäämään yksin kotona.



Betonia ja tehdasmaisia pintoja on näkynyt viimeisen parin vuoden aikana niin blogeissa, sisustuslehdissä kuin Asuntomessuillakin. Aluksi ajattelin tuollaisen pinnan olevan kalsea ja epäkodikas, mutta sittemmin olen alkanut pitää siitä. Suunnittelen tuollaisen struktuurimaalin levittämistä olohuoneemme yhdelle seinälle ja kesällä aion ehdottomasti kokeilla näiden Talo&Koti -lehden sivuilta löytämieni betoniruukkujen tekoa. Tuossa toisessa kuvassa taas minua kiinnostaa tuo tarjoiluvaunu. Olen etsinyt netistä vanhaa tarjoiluvaunua, mutta vielä minua ei ainakaan ole onnistanut. Tarjoiluvaunua kaipailisin olohuoneeseemme sivupöydäksi.



Viimeisessä kuvassa on vanha iso ruokailupöytä, josta olenkin puhunut aiemmin Ruokailutila-postauksessani. Haaveilen isosta, teetetystä lankkupöydästä, jonka ympärille keräisin erilaisia kauniita tuoleja. Haluaisin saada pöydän ääreen kaikki ystäväni, koko perheeni ja valtavan määrän herkullista ruokaa.

Tuolla Alvhem-sivustolla saa kyllä aikaa uppoamaan vaikka kuinka!

Kuvat: Alvhem





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti